Ana SayfaHaberlerHapiste ‘ölü bulunan’ Rus muhalif Navalny’nin stratejisti ve müttefiki Leonid Volkov, Litvanya’daki...

Hapiste ‘ölü bulunan’ Rus muhalif Navalny’nin stratejisti ve müttefiki Leonid Volkov, Litvanya’daki evinin önünde çekiçli saldırıya uğradı

Rus muhalefet liderinin eski strateji uzmanı salı gecesi uğradığı saldırının ardından hastaneye kaldırıldı.

Geçtiğimiz ay Kuzey Kutbu’ndaki bir cezaevinde ölen Rus muhalefet lideri Alexey Navalny’nin yakın müttefiki Leonid Volkov, Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki evinin önünde çekiçle saldırıya uğradıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Volkov, Rusya’nın en önde gelen muhalif isimlerinden birisi. Aynı zamanda Navalny’nin eski özel kalemi ve yakın zamana kadar Yolsuzlukla Mücadele Vakfı’nın başkanıydı. Kremlin, Volkov’un tutuklanması için 2021 yılında yakalama kararı çıkarmıştı.

Navalny’nin sözcüsü Kira Yarmysh salı gecesi Twitter’da: “Leonid Volkov az önce evinin önünde saldırıya uğradı. Bir şahıs arabanın camını kırdı ve gözlerine göz yaşartıcı sprey sıktı, ardından Leonid’e çekiçle vurmaya başladı.” yazdı.

Volkov’un eşi Anna Biryukova da sosyal medyada kocasının morarmış gözü, alnındaki izi ve kana bulanmış pantolonu da dahil olmak üzere yaralarının fotoğraflarını paylaştı. Navalny’nin ekibi daha sonra Volkov’un sedyeyle ambulansa taşınıp hastaneye kaldırıldığı bir görüntü paylaştı.

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, gerçekleşen saldırıyı “şok edici” olarak tanımladı ve Twitter’a “Failler suçlarının hesabını verecekler.” diye yazdı.

Volkov, ağır baskıyla karşı karşıya kaldığı Rusya’yı 2019’da terk etti. Geçtiğimiz yıl kendisi ve ekibi, mümkün olduğu kadar çok sayıda Rus ile telefonla veya online olarak konuşup onları 15-17 Mart başkanlık seçimleri öncesinde Putin’e arkalarını dönmeleri hedefiyle “Navalny’nin Kampanya Makinesi” adlı bir proje başlatmıştı.

- Advertisment -