Bel-tö

 

Aşağıda adresi olan yazıyı yayınlayalı yaklaşık bir yıl olmuş (26Ağ’16)

https://serbestiyet.com/yazarlar/ihsan-bilgin/hidiv-kasri-714499

Boğaz’ın tam ortasındaki Kanlıca Hidiv Kasrında yuvalanmış Belediye terör örgütü Bel-tö komşusu Kanlıca sakinlerini piyanist şantör ve davul-zurna eşliğinde tacize devam ediyor.

Şikayetlerin yoğunlaşmasıyla kışın biraz kıstıkları sesi yazın güzel akşamlarıyla birlikte yine açıp hoparlörleri meskun yerlere çevirdiler… Hasmane tutumlarının kanıtı sadece güzel günleri beklemeleri değil, geçende üşenmeyip kontrol ettik; davul-zurnacıya düğün yokken de çaldırttılar.

Terörün yegane kriteri ateşli silahlar olmamalı; etrafa istemediği bir deneyimi zorbalıkla ve ısrarla tattırmak da terör değil mi? Ahali tam balkonuna, terasına keyifle oturmaya hazırlanır ve tercihi müzik eşliğinde yemeğe hazırlanırken tercihi olmayan “Angaranın bağları/kıvrımlı yolları../ ne zaman zerhoş oldun da.. galdıramıyon golları?”nı istemeden davul-zurnayla defalarca dinlemeye zorlanması terör değilse nedir?

Resmi kimliği belediyenin turizm işletmelerini yönetmek için kurulmuş Bel-tur. ama o kamu gücünü ve imkanlarını halkı taciz için kullanıyor. Ofisini o işletmelerden en cazibine kurup yuvalanmış terör saçıyor.

Ardında belediye gücü olmasa cebinden davulcu tutup çaldırabilir mi? Çaldırsa, davulcuyu mağdurların öfkesinden koruyabilir mi? Ardından 15 Temmuz gibi bir komplo çıkarsa şaşılmasın. Tek başına komşulara düşmanlık bu kadar istikrarlı bir kasıtlı tacizin kaynağı olamaz gibi duruyor.

- Advertisment -