Ana SayfaYazarlarFenerbahçe esprilerinde, AYM’den YSK’ya

Fenerbahçe esprilerinde, AYM’den YSK’ya

 

[5-6 Nisan 2019] Az önce bir vesileyle rahmetli Tosun’u hatırladım (Terzioğlu). 2016’da kaybettik, üç yıl olmuş. Ne ince insandı. Halis demokrattı. Az konuşurdu (bana lâf atardı, siz tarihçilerle arkadaşlık ede ede huyum değişti, çok konuşur oldum diye). Fakat çok İngiliz, çok eksiltmeci, alttancı (understated) bir espri duygusu da vardı. 2000’lerin başları, AK Parti iktidarının ilk yıllarıydı. Hükümet ne yapsa, Deniz Baykal derhal Anayasa Mahkemesi’ne götürüyordu. Bütün umutları ordu, bürokrasi ve jüristokrasiydi. Özetle, o sırada siyaseti daraltan CHP’ydi. Başka türlü bir muhalefet tarzı bilmiyor, bulamıyorlardı.

 

Bunun, AKP  lideri Erdoğan’ın özellikle 2012 sonrası yönelimlerini nasıl etkilediği; (mealen) “madem öyle, o zaman ben de böyle yaparım” mecrasına ittiği (daha da genişletirsek, bugünkü kutuplaşmacı-otoriter iktidar konfigürasyonunda geçmişin kutuplaşmacı-devirmeci muhalefet tarzının ne gibi bir payının olduğu), ayrı bir konu. Geçelim. Tosun’la dostluğumuzun light bir boyutu, bitmek bilmeyen bir GS-FB mavrasıydı. Çünkü o hasta Fenerli, ben de (henüz) hasta Galatasaraylıydım (henüz soğumamıştım taraftarlıktan). Mamafih birlikte bir denizcilik tarihi dersi de veriyorduk, o sıralar. Gece geç saatlerde bitiriyor, sonra Üniversite Merkezi binasına gidip birlikte bir şeyler yiyorduk, benim servis saatim gelinceye kadar.

 

Akşamlardan bir akşam gene böyle oturuyorduk kafede, 2007 veya 2008 olmalı (2005-6 ve 2007-8’de Galatasaray şampiyon olmuştu). Kalyonlardan, kadırgalardan konuşuyoruz. Yüzünün ifadesi hiç değişmeksizin, “ha, duydun mu,” dedi, “Aziz Yıldırım Galatasaray’ın şampiyonluğunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruyormuş.” Ben çayımın içinde boğulurken, kıs kıs gülerek devam etti: “Hattâ Galatasaray Kulübü’nün kapatılması, olmazsa küme düşürülmesi talebinde bulunacakmış.”

  

Şimdi bütün bunları nereden hatırladım? Az önce cep telefonuma bir mesaj geldi Etyen Mahcupyan’dan. Doğru mu bilmiyorum. Ama gene de, bilimsel titizlik ölçüleri içinde, aynen ve kaynak göstererek aktarıyorum. “İtiraz furyasını bir umut ışığı olarak gören Fenerbahçe de Başakşehir ile aralarındaki 27 puan farkın yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu. Fenerbahçe’nin kaçırdığı goller yeniden incelenecek” diye yazıyor.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik