Ana SayfaYazarlarZeybekçi’nin İzmir projeleri

Zeybekçi’nin İzmir projeleri

 

Nihat Zeybekçi, İzmir’de çok sayıda gazetecinin izlediği, kalabalık bir izleyici kitlesi önünde kampanyayı başlattı. Ona destek vermek üzere Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de açılışa katılıp bir konuşma yaptı. İzmir’de geçen dönem AK Parti, Binali Yıldırım’la bir deneme yapmış, oylarını bir ölçüde arttırsa da sonuç alamamıştı. Şimdi yine deneyimli bir isimle AK Parti ikinci çıkarmasını yapıyor. Denizli eski belediye başkanı, eski ekonomi bakanı Nihat Zeybekci’nin heyecanla anlattığı projelerini dinledik.

 

İki gündür İzmir’deyiz. Şehrin genel havasını anlamaya, rüzgarın nasıl estiğini kavramaya çalışıyoruz. “Hayat tarzıma dokunma”, “Kaleyi ele geçiremezsin” üzerinden gelişen polemiğin yarattığı refleksle İzmir, CHP’nin ve seküler hayat tarzının simgesi konumuna gelmiş. AK Parti, işte böylesine zorlu bir seçmen karşısında, İzmir’i kazanabilmenin yollarını arıyor. Zeybekçi gibi etkin bir siyasi figürle sahneye çıkmasının nedeni de işte bu zorluğu aşabilmek.

 

Gönül belediyeciliği

 

Zeybekçi’nin projelerini sunduğu toplantıya başta il başkanı olmak üzere MHP'liler de katıldı. Zeybekçi sunuşuna “10 Numara İzmir” sloganıyla başladı: İzmir’de gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleri 10 maddede toplamıştı.

 

Katı atıkların değerlendirmesinden, balıkçı limanlarının inşasına, iş alanları açılmasından, ulaşımın geliştirilmesine, tekne parkların yapılmasına; yeşil alanların 10 kat artırılmasına bir ayrıntılı çözüm yollarını anlattı. Önceki bazı çıkışlarından farklı olarak, CHP'li rakibi Soyer için neredeyse hiç olumlu ya da olumsuz söz etmemeye dikkat etti. Zeybekçi, geçmiş döneme ilişkin gördüğü olumsuzlukları isim vermeden, “beceriksizlik” tanımlamasıyla eleştirmeyi tercih etti. Projelerini anlattığı konuşmasının en dikkat çekici bölümü, e-ticaret üzerineydi. “Elektronik ticaret” adını verdiği yeni ticaret sisteminin dünyadaki ticari hayatı, üretim tarzını, üretim mekanlarını ve lojistik anlayışını değiştirdiğini anlattı. Örneğin eskiden bir malın tüketiciye ulaştırılması bir ayı bulurken, elektronik ticaretle önce bir haftaya, giderek 36 saate ve 24 saate düştüğünü söyledi. “Şehrimizi, ülkemizi bu yeni koşullara uygun hale getirmeliyiz” dedi. İzmir’in bu alanda bir önemli merkez haline gelebileceğine dair umutlarını ifade etti. İzmir’in turizm potansiyeli açısından istenilen yerde olmadığını anlatırken Antalya ile bir karşılaştırma yaptı: Antalya’ya yılda 18 milyon 500 bin turist gelirken. İzmir’e gelen turist sayısının 1 milyon olduğunu hatırlattı.

 

Yıllardır belediyeyi CHP’nin kazanması konusunda ise şöyle bir yorumda bulundu: İlk düğme yanlış iliklenince, bir türlü doğru iliklenme sağlanamıyor. İşte bunu düzelteceğiz. Düğmeyi doğru ilikleyerek ilerleyeceğiz.

 

İzmir’de AK Parti cephesinde bir hareketlenme başladı. Tunç Soyer cephesinde ne olup bittiğini ise sonraki günlerde paylaşacağız.

 

 

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik