Ana SayfaYazarlarSicilya'da Ursino kalesinde Andy Warhol

Sicilya’da Ursino kalesinde Andy Warhol

 

İtalya'nın Sicilya adasındayız. Seyahate çıkmamıza bir kaç gün kala Etna yanardağı lav püskürtmeye başladı. Türk Hava Yolları'yla Catania kentine uçtuk. Etna'ya en yakın büyük şehre gelmiş bulunuyoruz.

Uçaktan inince elimizdeki eşyalarımızla birlikte aramadan geçirildik. Valizlerimizi aldık. Hayda!!! Bir arama daha. İlaveten rastgele seçilen yolcular bir özel aramadan daha geçiriliyorlar. Batı dünyası terör korkusuyla gerilmiş durumda. Şehrin her yanında silahlı güvenlik güçleri dikkat çekiyor. Caddeler siren sesleriyle çınlıyor.

Havaalanından şehre girerken bir hayal kırıklığı yaşadık. Yarı yıkılmış, tamamen bakımsız binalar, limanın karşısında sıralanmış. Terk edilmiş bir yerde gibi hissetik. Sonra ihtişamlı binaların bakımlılarını ve merkezdeki şık parkı gördük. Eski yapıların bazılarına hayran kaldık. Belli ki, bu topraklar birkaç yüzyıl önce şimdiye göre daha zenginmiş.

Mafya’nın tarihi 

Sicilya, İtalya'nın özerk bölgelerinden. İtalya'nın birliğini sağlayan Garibaldi, Sicilya'da zorlanır. İtalyan egemenliğine karşı isyan çıkar (1871). Sicilya yakılır, yıkılır. Şehirler perişan olur.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -