Ana SayfaYazarlarİmamoğlu ve AK Partili başkanlar...

İmamoğlu ve AK Partili başkanlar…

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüp'ün AK Partili Belediye Başkanı Deniz Köken'i ziyaret etti. Bu onun dördüncü ilçe belediye başkanını ziyareti. Daha önce de İmamoğlu'nun çağrısıyla İstanbul'un 39 belediye başkanı bir araya gelmişti.

 

İmamoğlu başkanlar buluşmasını değerlendirirken, birlikte aldıkları karar uyarınca ortak masalar kurduklarını hatırlattı: “Umarım bu ilişki, bu diyalog İstanbul adına hep böyle devam etsin. Çünkü, faydasını görecek olan 16 milyon insanımız” dedi.

 

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken tarafından karşılanan İmamoğlu, toplantıya Genel Sekreter Yavuz Erkut ve bütün genel sekreter yardımcıları ile birlikte katıldı. Köken, makam odasında ağırladığı İmamoğlu ve ekibine, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün ilçelerimizi hızlıca gezmek istiyoruz 1-1.5 ay içerisinde. İBB olarak kendi kurumsal hafızamız dışında, ilçelerin de kendi içindeki hafızalarını anlamak, not etmek ve bir yol haritası belirlemek istiyoruz. Bahsettiğimiz o 10 bölge masası çalışmasının da alt yapısını oluşturacak.”

 

Buluşma sırasında Eyüpsultan Belediye Başkanı Köken, İmamoğlu ve ekibine Eyüp'ün sorunlarıyla ilgili sunum yaptı. İmamoğlu görüşmenin ardından değerlendirmede bulundu:

"Tam olarak bilgilerimizin olmadığı bir-iki alanda ilçelerin fikirleri önemli. Bazen bizdeki hafıza çok öncelikli olarak görünebiliyor ama ilçelerde başka bir öncelik söz konusu olabiliyor.

 

Çok verimli olacağını düşünüyoruz. Umarım bu ilişki, bu diyalog İstanbul adına hep böyle devam etsin” diye konuştu. Köken de İmamoğlu’nun ifadelerine, “Yaklaşık 1000 mahalle hizmet bekliyor” sözleriyle katıldı.

 

Yeni bir ilişki biçimi olamaz mı?

 

Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun, çabalarının geçmişini şöyle değerlendirdi: "Birlikte çalışma konusunda İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanıyken ihtiyaç duymuştu.

 

O dönemin Büyükşehir Başkanları Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal'dan randevu alamamıştı. İlçe belediyelerinin, büyükşehirin aracılığı ve desteğiyle, koordinasyon ve ortak işler için bir araya gelmelerinin ihtiyaç olduğunu görmüştü."

 

Şimdi AK Partili ve CHP’li belediyeler siyasi kaygıları aşarak birlikte iş yapmaya çalışıyorlar. İstanbullulara hizmet konusunda ortak hareket edebiliyorlar. Bunu deniyorlar.

 

Belki güzel ve olumlu örnekler yaratarak yeni bir zihniyet ikliminin doğmasına vesile olabilirler.” Umarız bu tecrübe, engellenmez. Yeni bir siyaset yapma tarzı olarak, "ortak hizmet" anlayışının gelişmesine yardımcı olur. 

 

Kitap: "Şimdilik Bu Kadar" Emine Uşaklıgil ve Serra Yılmaz anlatıyor, Can yayınları

- Advertisment -