Ana SayfaYazarlarBu bir siyasi meseledir

Bu bir siyasi meseledir

 

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını, müebbet hapse mahkum edilmesini kabul etmek, sindirmek mümkün değil. Bu kararın asıl nedeninin hukuki olduğunu iddia etmek de mümkün değil.

Baştan söyleyeyim: MİT TIR'ları operasyonu bir FETÖ operasyonudur. Dönemin iktidarını alaşağı etmek amacıyla hazırlanmış bir tezgahtır. O zamanlar bunu bu şekilde saptamış ve eleştirmiştim.

Enis Berberoğlu kararı, bu olaya bağlanarak mazur görülemez. Ana muhalefet partisi genel başkan yardımcılığı yapmış bir milletvekilinin, çok dolaylı soyut iddialarla casusluktan mahkum edilmesi, henüz karar kesinleşmeden, hukuki aşamalardan geçmeden tutukluluğa dönüştürülmesi, toplumsal bir mesele sayılır. Siyasi bir problem sayılır.

15 Temmuz sonrası 

Uzun zamandır 15 Temmuz sonrası bazı uygulamaların hatalı olduğunu söyleyip duruyoruz. FETÖ'yle mücadele yapacağız derken, geniş kitleleri mağduriyetlere mahkum eden işten çıkarma ve tutuklamaların, sorunu daha içinden çıkılmaz hale getirdiğini görüyoruz. Siyaset alanının daralmasına ve otoriterleşmeye neden olduğunu söylüyoruz.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -