Ana SayfaYazarlarAK partililer...

AK partililer…

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan gecesi sandıktan "evet" çıkarsa ertesi gün AK Parti'ye kayıt olacağını söyledi. Anayasa değişikliği kampanyasının arkasındaki temel sırrı bu cümle açıklayabilir. Tayyip Erdoğan belli ki, geçmiş tecrübelerden de ders çıkararak AK Parti'yi kendi denetiminde ve yönetiminde tutmak istiyor.

İktidar partisine hakim olmadan, siyasete bütünüyle egemen olamayacağını biliyor. Demirel'in ve Özal'ın yaşadığı tecrübelerden sonra, bu noktayı kilit mesele olarak gördüğünü bu açıklamasıyla teyit etmiş oluyor.

Tereddütler bitmiyor 

Ak Partililer de başarıları birlikte yaşadıkları Erdoğan'ı doğal liderleri olarak görüyor ve kabul ediyorlar. Ancak, bu ilişkide son dönemde en azından bir kısım partiliden "arıza" sinyalleri geldiğine tanık oluyoruz. Neredeyse partinin kurucu kadrosunun Erdoğan dışındaki bütün önemli isimleri, siyaset dışında kalmış durumda. Sesleri pek çıkmadığı halde bazı fanatik çevreler tarafından "hain" olarak suçlanmaktan kurtulamıyorlar.

Diğer seçimlerde büyük bir örgütlenme örneği gösteren partinin orta yönetim kademelerinde bu kez bir isteksizlik olduğu görülüyor. Referandum kampanyası, Erdoğan'ın ısrarlı çabalarına, bastırmalarına rağmen istenen canlılığa ulaşamıyor.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -