Ana SayfaYazarlarABD görüşmesi ışığında CHP ve Kürtler

ABD görüşmesi ışığında CHP ve Kürtler

 

CHP milletvekili ve başkan adaylarından Muharrem İnce, Ahmet Hakan'la CNNTÜRK'teki Tarafsız Bölge programında, beklemediğimiz ilgi çekici bir noktaya değindi. Hakan'ın "Ne yapmak istiyorsunuz?" sorusuna cevap veren İnce, "Kürtlerle barışabiliriz"i birkaç kez vurgulama ihtiyacını hissetti.

"Kürtlerle barış” fikrinin, CHP'nin önde gelen bir ismi tarafından söylenmesi, günümüz konjonktüründe, pozitif bir gösterge. CHP yönetiminin de bu konuda, geçmişten farklı olarak daha olumlu bir yaklaşım içinde olduğu söylenebilir.

Çözüm için 

Bu yazıyı yazdığım sırada devam eden Erdoğan-Trump görüşmesindeki “kilit” meselelerden birisini Kürt meselesi oluşturuyor.

Birkaç yıl geriye gidelim…

Çözüm sürecinin kırılmaya uğramasının nedenlerinden biri, AK Parti'nin oy kaybına uğradığı algısıydı. Çözüm, bazı riskleri göze almayı gerektiriyordu. Toplumdaki milliyetçi birikim, siyasilerin işini zorlaştırıyordu. Tabii, CHP’nin yaklaşımı da yapıcı değildi. Parti yönetimi, atılan adımlara, eleştirel-milliyetçi bir yerden tepki gösterdi. “Akil İnsanlar” heyeti, Anadolu'yu çözüme ikna amacıyla dolaşırken, en sert tepki gösteren kitlelerden biri, CHP kitlesiydi.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

- Advertisment -