Ana SayfaYazarlarBürokrat siyasetçilerle bu kadar olur

Bürokrat siyasetçilerle bu kadar olur

Türkiye'nin ikinci ve üçüncü büyük siyasi partileri tam anlamıyla tıkanmış durumdalar.

 

Siyasi gelişmelere. sadece bazı engellemeler dışında herhangi bir katkıları olmuyor, yaptıkları siyasette hiç bir yaratıcılık da görülmüyor.

 

CHP de MHP de "bürokrat" siyasetlerinin esiri olmuş durumdalar, bundan çıkış için bulunabilen tek imkan genel başkan değişikliği.

 

CHP de MHP de, genel başkanlar dışında genel başkanlarını tartışıyor ve doğal olarak çeşitli siyasetçiler öne çıkıyor.

 

Adaylığını açıkça veya gizlice açıklayanlara bakıldığında da ortak özellikleri, gönderilmesi istenilen genel başkanlar gibi "bürokrat" tavırlı olmaları.

 

70'e merdiven dayamış liderlerin yerine talip olanların yaşları da 50'nin üzerinde. Aynı bürokrat havada yetişmişler ve aynı hatlarda siyaset yaparak partilerini güçlendirmeyi vaat ediyorlar.

 

"Bürokrat" halleriyle yaşın bire bir ilgisi olmayabilir ama epeyce ilgili olduğunu da kabul etmek gerekir.

 

Ak Parti'nin kurucu kadrosu 70'ini aşmış Erbakan'a ayaklandığında 40'lı yaşların başındaydılar ve en dikkat çekici hamleleri yapacak cesarete sahiptiler.

 

Şu anda Yunanistan, İspanya ve Kanada'da yaşananlara bakıldığı zaman gençlik rüzgarının ne kadar kuvvetli esebildiğini görebiliriz.

 

Hiç bir yaratıcılığı olmayan bürokrat siyasetlerinden başta gençler olmak üzere o partiye oy verenlerin de fena halde sıkıldığını görmemek için ancak o partilerde idareci olmak gerekir.

 

Geçenlerde bir radyo programında CHP için Özgür Mumcu adı telaffuz edilmiş. Bu kadar küçük bir isim geçmesinin bile CHP'lilerde yarattığı heyecan çok dikkat çekiciydi.

 

Bunun bir benzerine MHP için yine genç bir insanın Azmi Karamahmutoğlu'nun adı geçtiğinde de tanık olduk.

 

İkisinin de herhangi bir niyeti olup olmadığını bilmiyoruz, ama tartıştığımız konuyu açmak için duyduğumuz bu isimleri bu isimleri tekrar ettik. Bu isimlere benzer isimleri siyasete meraklı herkes üretebilir.

 

Gidecek genel başkanların yerine aynı bürokrat siyasetine devam edecek, sadece yaşları gidecek olanlardan biraz daha genç olan siyasetçilerle CHP de MHP de biraz daha küçülür, biraz daha etkisizleşir.

 

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik