Ana SayfaÖZEL HABERBulut düştü, okulun velisinin geçen yıl diktiği gökkuşaklı fon “LGBT terörü”ne döndü

Bulut düştü, okulun velisinin geçen yıl diktiği gökkuşaklı fon “LGBT terörü”ne döndü

Silivri’nin 2009 öncesi köy olan Kavaklı mahallesindeki Kavaklı İlköğretim Okulu’nda karne günü öğrencilerin önünde fotoğraf çektirdiği gökkuşaklı fon medyada “LGBT propagandası”, “LGBT terörü” ilan edildi. 33 yıllık öğretmen Ahter Nur hakkında soruşturma açıldığını bizzat Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Serbestiyet, o fonun hikayesini araştırdı. Geçen yıl bir veli tarafından karne günü için dikilen bulut, güneş ve gökkuşağından oluşan fonun renkli şeritleri yere kadar uzanıyor ve bir çikolata sepetinde bitiyordu. Öğrenciler sepetten bir çikolata alarak fotoğraf çektirmişlerdi. Bu yıl okul masraf olmasın diye karne günü geçen yıldan kalma bulutlu, gökkuşaklı fonu tahtaya asılan mavi kumaşın üzerine yerleştirerek yeni bir fon hazırladı. Bu yıl çikolata sepeti yoktu, bulut ise fotoğraf çektirilirken düşmüştü. Bütün okulun bildiği fonun, LGBT bayrağı diye servis edilmesinin arkasında ise seçim günü öğretmen Nur ile bir veli arasında yaşanan oy verme tartışması var.

Geçen Cuma günü 19 milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı ve yaz tatiline girdi.

Türkiye’nin gündeminde ise eskiden köy okulu olan Silivri’nin Kavaklı mahallesindeki mütevazi Kavaklı İlköğretim Okulu vardı.

Uzun yıllardır okulda görev yapan Ahter Nur isimli bir sınıf öğretmeni,  okulun son günü karne alan öğrencilerle üzerinde gökkuşağı olan ve “İyi Tatiller” yazan mavi bir panonun önünde fotoğraf çektirmişti.

Fotoğraf sosyal medyada paylaşıldıktan saatler sonra Türkiye’nin gündemine oturdu..

Yeni Şafak gazetesi “Tehlike okullara kadar ulaştı, karne günü büyük rezillik” başlıklı bir haber yaptı:

“Silivri Kavaklı İlköğretim Okulu’nda görevli ‘Ahter Nur’ isimli öğretmen karne günü küçük yaştaki öğrencilere LGBT paçavrasının önünde fotoğraf çektirdi. Skandal fotoğrafları kendi sosyal medya hesabından paylaşan öğretmen, okul müdürü ve velilerin tepkisi üzerine paylaşımlarını sildi.”

Bir anda haber iktidara yakın ve muhafazakar çevrelerde yayıldı ve tepkiler çığ gibi büyüdü.

Sabah Gazetesi fotoğrafa “LGBT terörü” dedi: “Sınıf öğretmeninden büyük skandal çocukları sapkınlığa alet etti.”

Tepkilerin hedefinde sınıf öğretmeni Ahter Nur vardı. Öğretmenin LGBT propagandasında karne günü çocukları kullandığı iddia ediliyordu.

Bu iddiayla harekete geçenlerden biri de yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin oldu. Tekin, öğretmen hakkında soruşturma açıldığını duyurdu:

“Bu tür kötü örnekler kocaman yürekli öğretmenlerimizi de rencide ediyor. MEB ailesinin hukukunu korumak birinci vazifemiz. İlgili kişi hakkında yasal süreci başlattık.”

Peki, sınıf öğretmeni gerçekten de karne günü bütün yıl birlikte olduğu minik öğrencilerini gökkuşağı bayrağı önünde fotoğraflayarak LGBT propagandası mı yapmıştı?

Serbestiyet, gökkuşaklı panonun hikayesini araştırdı.

Gökkuşaklı fon ise geçen yıl yine karne günü için bir okul velisi tarafından elle dikilmişti.

Mavi zemin üzerindeki fonda güneş, bulut ve gökkuşağının yanı sıra “Karne Günü Hatırası” yazıyordu.

Gökkuşağının başarıyı simgeleyen şeritleri yere kadar uzanıp, yerde bir çikolata sepetinde son buluyor ve karne alan öğrenciler de sepetten bir çikolata alıp, fonun önünde fotoğraf çektirmişti.

Okul yönetimi ve öğretmen Ahter Nur, masraf olmaması diye geçen sene velinin diktiği fonu bu sene de karne günü fotoğraf çekimlerinde tekrar kullanmaya karar vermişti.

Mavi zemin sınıftaki tahtaya asıldı, bulut ve yere kadar uzanan gökkuşağı şeritli kumaş mavi zeminin üzerine yerleştirildi. Sadece geçen yılki çikolata sepetli final yapılmamıştı. Fotoğraf çektirilirken bulut da düşmüştü.

Velilerin de bulunduğu ve fotoğraf çektiği karne töreninde kimsenin aklına Haziran ayının LGBT Onur Ayı olduğu, gökkuşağının buna yorulacağı gelmemişti.

Zaten fondaki gökkuşağının renk sırası da LGBT bayrağından farklıydı. LGBT bayrağında Yeşil, mavi, mor diye giden renkler, velinin gökkuşağı fonunda yeşil, mor, mavi olarak dikilmişti.

Fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaşan da haberlerde iddia edildiği gibi öğretmen Ahter Nur değildi.

Karne gününe veliler de katılmıştı. Velilerden biri çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Peki neden geçen yıl aynı fonla çekilen fotoğraflara kimse itiraz etmezken fotoğraf bu yıl ülke gündemine oturdu, 33 yıllık bir öğretmenin kariyerine neden oldu?

Serbestiyet’e konuşan isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, olayın arkasında 28 Mayıs seçimlerinde yaşanan bir tartışma olduğunu iddia ediyor.

Buna göre Ahter Nur, 28 Mayıs seçimlerinde Silivri’nin küçük bir mahallesi olan Kavaklı’daki okulunda sandık başkanı olarak görev yapıyordu.

Mahalleden bir kişi, yaşlı akrabasıyla birlikte oy kullanma kabinine girmek istedi. Nur, yasaya aykırı olduğu için buna engel oldu ve vatandaş ile öğretmen arasında sözlü tartışma yaşandı.

Tartışma büyüyünce partili sandık görevlileri ve mahallede bulunan partililer de tartışmaya karıştı ve olaya Jandarma müdahale etmek zorunda kaldı.

İddiaya göre fotoğraf çekiminden sonra Ahter Nur’un seçim günü tartışma yaşadığı ve aynı zamanda okulun velilerinden olan şahsın eşi, fotoğraf sosyal medyada bir başka veli tarafından yayınlanınca Ahter Nur’u arayarak “Eşim fotoğrafı gördü, çok kızdı, bu eşcinsel bayrağıymış”dedi

Öğretmen Nur ise fonun LGBT ile ilgili olmadığını anlattı. Olay okul idaresine de yansıdı ama okul yönetimi de fonun ne olduğunu bildiği için konu büyütülmedi.

Ancak birkaç saat sonra fotoğraf medyaya servis edilince ve sosyal medyada iktidar yanlısı hesapların “Rezalet”, “LGBT terörü” kampanyası başlayınca okul yönetimi eski fotoğrafları sildi, Ahter Nur sosyal medya hesabını kapattı.

“ÖRNEK BİR ÖĞRETMENDİR, KUL HAKKINA GİRDİNİZ.”

Olaydan sonra “Ahter Nur’un meslektaşları” imzasıyla yapılan bir basın açıklamasında da, panonun daha önceki yıllarda da kullanılan bulut, güneş ve gökkuşağı temasını içerdiği ve öğrencilerin hepsinin söz konusu renkleri “gökkuşağının renkleri” olarak bildiği, Ahter Nur’un örnek bir öğretmen olduğu ve hakkının yendiği vurgulandı:

“Ahter Nur öğretmenimiz hiç hak etmediği bir linç kampanyasının ortasında yalnız bırakılmamalıdır. Geçen yıl başka bir sınıfta bir veli tarafından kullanılan bulut, güneş ve gökkuşağı konsepti bu yıl velilerimiz ve okul idaremiz masraf yapmasın diye aynı veli tarafından yine kullanılmıştır. Ancak fotoğraf çekme sırasında bulutun düştüğünü fark etmemenin sonucu bu kadar ağır olmalı mı? Haber metinlerinde öğretmenin fotoğrafları paylaştığı ve veli tepkileri üzerine kaldırdığı yazıyor. Öğretmen kesinlikle hiç bir ortamda bir fotoğraf paylaşmamıştır ve silmemiştir. Hiç bir veli şikayeti de olmamıştır. O sınıfta okuyan öğrencilerin tamamına sorduğunuzda, o renklere gökkuşağı diyecektir. Çünkü konsepte göre gökkuşağından süzülen başarılar, aşağıdaki sepette çikolataya dönüşüyor ve öğrenciler bu çikolataları alıyorlar. Yazık oldu. Çok yazık oldu. Öğretmeni telefonla, sosyal medyada tehdit edenler, hakaret edenler… O inandığınız kul hakkını nasıl ödeyeceksiniz? En büyük günahı işlediniz. Ahter Nur kimdir? Ahter Nur kolu kırıldığında bile çocuklar öğretmensiz kalmasın, idare zor durumda olmasın diye sadece 1 gün rapor almış bir öğretmendir. Tüm meslek hayatı boyunca gerekli 3-5 gün izin dışında çocuklarının her gün başında olmuş bir öğretmendir. Meslektaşları içinde çok sevilen, sorun yaratacak her türlü olaydan uzak duran, siyaset yapmayan, bu nedenle sendikalı bile olmayan bir öğretmendir. Kavaklı köyü tarihinde Fen Lisesi’ne , proje okuluna giden en çok öğrenci onun öğrencileridir. Başarılıdır, disiplinlidir. Çocukların başarısı için çok çalışır. Teneffüslerde öğretmenler odasına gitmez, çocuklara örnek olmak için sınıfta kitap okur. En çok kitap okuyan onun öğrencileridir. Yıllarını bu ülkeye, bu millete vermiş bir öğretmeni iki saat içinde harcamaya çalışanlar, bugün geçer. İnşallah sizler de haklı olduğunuz bir konuda söz hakkı bile verilmeden aynı duruma düşersiniz. Yapılacak soruşturma her şeyi ortaya çıkaracaktır. O gün geldiğinde bakalım aynı hızla özür dileyerek, öğretmenin itibarını geri verebilecek misiniz?”

- Advertisment -