Ana SayfaHaberlerDünyaDört çocuğun Amazon'da bulunmasına yardım eden köpek Wilson kayıp

Dört çocuğun Amazon’da bulunmasına yardım eden köpek Wilson kayıp

Kolombiya şimdi de Amazon ormanlarına düşen uçaktan kurtulup, 40 gün sonra mucize eseri sağ bulunan 1, 5, 9 ve 13 yaşlarındaki dört kardeşin kurtulmasında büyük rol oynayan arama kurtarma köpeği Wilson’u arıyor. Çocuklardan birinin biberonunu bularak operasyonun yönünü belirleyen Wilson’ın bir süre çocuklarla birlikte dolaştığı da ortaya çıktı. Kaybolan çocuklar, ormanda buldukları bir köpekten bahsetti ve Wilson’a benzeyen resmini çizdiler. Wilson’un sık ve ıslak ormanda yönünü şaşırdığı düşünülüyor. Kolombiya ordusu ise kararlı: “Geride kimse kalmayacak.”

Güney Amerika’daki uçak kazasından 40 gün sonra dört çocuğun sağ olarak bulunması kutlanırken Kolombiya ordusu Pazar günü “Arama sona ermedi” şeklinde bir duyuru yaptı.

Duyurunun sebebi, dört çocuğun bulunması operasyonunda görev yapan arama kurtarma köpeği Wilson’un kaybolması.

Kolombiya kuvvetlerinin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, altı yaşındaki Belçika çoban köpeği ormanda kaybolan 1, 5, 9 ve 13 yaşlarındaki çocukların bulunmasında önemli rol oynamıştı.

Bulunan ayak izleri nedeniyle ordu, köpeğin çocuklara bir süre eşlik etmiş olma ihtimalini değerlendiriyor.

Ancak pek çok yırtıcının yaşadığı bu tehlikeli ormanda kaybolduğu düşünülen köpekten halen haber yok.

“Geride hiç kimse bırakılmayacak” düşüncesiyle hareket eden ordu, ekibin üyesi Wilson için arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ormanda “yönünü kaybetmiş

Wilson, Kolombiya’nın Amazon ormanlarında, 1 Mayıs’ta düşen uçaktan kurtulan dört çocuğu bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında kayboldu.

Çocuklar, ordunun ve bir grup yerlinin uğraşları sonunda 9 Haziran’da sağ bir şekilde bulundu. Şimdi başkent Bogota’daki hastanede tedavileri devam ediyor.

Kazada ya da kazanın ardından çocukların haricinde, anneleri ve pilotlar dahil uçaktaki tüm yolcular hayatını kaybetti.

Wilson’ın bulduğu biberon.

Wilson arama kurtarma çalışmalarında kilit rol oynadı ve Kolombiya ordusunun açıklamasına göre 15 Mayıs’ta yeşilliklerin ortasında pembe bir biberonu bularak çocukların hala hayatta olabileceklerine dair umudun sürmesine yardım etti.

Ordu köpeğin kaybolduğunu ilk olarak geçtiğimiz Perşembe günü bildirdi.

“Zeminin karmaşıklığından, nem ve zorlu hava koşullarından dolayı yönünü kaybetti” denildi.

Ancak bazı ipuçları Wilson’un çocuklara herkesten önce ulaştığını ve kendisi kaybolmadan önce bir süre onlara eşlik ettiğini gösteriyor.

Kayıp çocukların arama kurtarma çalışmaları sırasında Wilson.

Bu ipuçlarından ilki doğrudan çocuklardan geldi.

Çocuk hakları üzerine çalışan hükümet kurumu Kolombiya Aile Sağlığı Enstitüsü Müdürü Astrid Caceres’e göre, çocuklar Wilson olduğunu belirtmeden ormanda bir “köpekle” tanıştıklarını ifade ettiler. Caceres, çocukların “nerede olduğunu bilmemekle birlikte kendilerine eşlik eden bir köpek hakkında” konuştuğunu ekliyor.

Uçak kazasından kurtulan çocuklar Wilson olduğu düşünülen bir köpeği de resmetti.

Ayrıca ordu da çocuklarınkine çok yakın, köpeğin olabilecek ayak izleri bulunduğunu açıkladı.

Çocuklardan Lesly ve Soleiny’nin, kendilerini hastanede ziyaret eden ordu komutanı Helder Fernan Giraldo Bonilla’ya verdikleri resimlerde de Wilson olabilecek bir köpeğin çizimi var.

- Advertisment -