Ana SayfaHaberlerTülin Kaynak'ın "Hayal Et"tikleri Eva'da

Tülin Kaynak’ın “Hayal Et”tikleri Eva’da

Tülin Kaynak’ın “Hayal Et” başlıklı sergisi Eva Sanat Galerisi’nde 22 Eylül’de sanatseverler ile buluşacak. Soyut çalışmalarıyla tanıdığımız sanatçı, bu sergisinde son dönem işlerinden bir seçkiyle izleyicisiyle buluşuyor.

Eleştirmen Nilgün Yüksel sanatçı için hazırlanan katalogda şu cümleleri kaleme almış. “Dünyayı salt gerçek olarak değerlendirdiğimiz verilerin görüntülerinden soyar. Zihninin kapılarını  açar. Düşlediklerini, görüntünün ardında gördüklerini tuvale aktarır. Sonra onun yapıtlarını çağrıştıran, anlatan kelimeler ortaya çıkar. Renk, doku, leke, ışık ve müzik.

Tülin Kaynak’ın eserlerini dikkatle izlediğinizde onun sanatına ilişkin verileri, dolaştığı alanları, kendi dili ve anlatımı üzerinden yaptığı araştırmaları görmek olasıdır. 

Dokunun ve boyanın yoğunlaştığı, doğaçlamanın sessizce yüzeyden geçtiği alanlardan, ışığın egemenliğindeki inceltilmiş boyamaları barındırır bu yapıtlar. Soyut sanatın plastik dildeki tüm anlatımlarını gösterirler. Hızlı, gestual boyamalardan dingin ve ayrıntıcı harekete geçerler.”

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik