Ana SayfaHaberlerGündemYangını Meclis araştıracak

Yangını Meclis araştıracak

 

Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili olarak TBMM Araştırma Komisyonu kurulacak. Açıklamayı, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım yaptı.  

 

Yangında hayatını kaybeden 11'i çocuk 12 kişinin cenazesi, ailelerine teslim edilerek, defnedilecekleri yerlere gönderildi.

 

Hayatını kaybeden 10 çocuğun cenazesi Aladağ'a bağlı Köprücük, Kışlak ve Karahan köylerinde toprağa verilecek. Yurt müdürünün 4 yaşındaki kızının cenazesi Kozan ilçesinde, eğitmen Fatma Canatan'ın cenazesi ise Mersin'in Çamlıyayla İlçesi'ne gönderildi.

 

Cenazeler sabah erken saatte konvoy halinde yola çıktı.

 

Önceki gün çıkan yangında hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

 

5. sınıf öğrencileri Cennet Karataş (10), Tuğba Aydoğdu (10) ve Bahtınur Baş (10),

 

6. sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek (11),

 

7. sınıf öğrencileri Gamze Bagır (12), İlknur Maden (12) ve Sümeyye Yetim (12),

 

8. sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu (13), Sevim Köylü (13) ve Zeliha Avcı (13)

 

Görevli Fatma Canatan (20) ile yurt müdürünün çocuğu Sare Betül Genç (6).

 

14 şüpheliden 13'ü gözaltında

 

Yangının çıkış nedeniyle ilgili bilirkişi ön raporu açıklandı. Rapora göre hayatını kaybedenler, "yangın merdiveni kapısının kolu olmadığı için dışarıya çıkamadı" ve "elektrik panosu da eskimişti."

 

Öğrenci yurdundaki görevliler ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticileri olmak üzere haklarında gözaltı kararı alınan 14 şüpheliden 13'ü polis ekiplerince yakalandı. 1 zanlının ise arandığı öğrenildi.

 

Soruşturmayı 3 savcı yürütüyor.

 

Yayın yasağı kaldırıldı

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yangına ilişkin Aladağ ilçesi Sulh Ceza Hakimliğinin soruşturma tamamlanıncaya kadar getirdiği yayın yasağı kararının kaldırıldığını duyurdu. 

- Advertisment -