Ana SayfaHaberlerGündemViranşehir’de bombalı araçlı saldırı

Viranşehir’de bombalı araçlı saldırı

 

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin Yenişehir mahallesindeki Savcılar Sitesi'nde saat 20.45 sularında patlama meydana geldi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.  Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra bölgeyi güvenlik çemberine aldı. 112 Acil ekipleri, patlamanın etkisiyle yaralananları ambulanslarla hastanelere sevk etti.

 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, bombalı araçlı saldırıda 3 yaşında bir çocuğun yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin de yaralandığını duyurdu. Tuna, aldıkları ilk bilgilere göre akşam saatlerinde 18-20 yaşlarında bir kişinin Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesine bomba yüklü bir aracı park ettiğini belirtti. "Patlayıcı yüklü bir araç daha sonra uzaktan kumandayla patlatılarak lojmanlara yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Lojmanlar büyük ölçüde hasar görmüştür" diyen Tuna, "Olayda zabıt katibinin 3 yaşında erkek çocuğu hayatını kaybetmiştir. 15 civarında ağır olmayan yaralı mevcut olup, tedavileri hastanede devam etmektedir" bilgisini de paylaştı.

 

Daha sonra Şanlıurfa Valiliği yazılı olarak “İlimiz Viranşehir ilçesinde bulunan Adliye ve emniyet personelinin ikamet ettiği lojmanların bulunduğu sokak içinde muhtemel bomba yüklü araç ile yapılan saldırı sonucunda saat 21:45 itibariyle Viranşehir Devlet Hastanesi'ne 18 yaralı vatandaşımız intikal etmiş, bunlardan 10 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmiş ve durumu ağır olan bir vatandaşımız ise il merkezindeki hastanelere sevk edilmiştir” açıklamasını yaptı.

 

"5 aydır peşinde olduğumuz bir hain etkisiz hâle getirildi"

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İzmir İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, saldırıya ilişkin şöyle konuştu:

 

"Bir üzücü haber vereceğim, biraz önce Şanlıurfa'da çok uzun zamandır memlekette patlama, çatlama olmuyor, derslerini veriyoruz. Viranşehir'de adliye konutları önünde patlama oldu. 15 civarında hafif yaralı olduğunu arkadaşlarımız iletti. 6 yaşındaki bir çocuğumuz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain var ve ülkemizde son 4-5 aydır gerçekleştirilen birçok olayın faili. Kahraman güvenlik güçlerimiz gereken cevabı verdi ve etkisiz hâle getirdiler." 

 

Erdoğan bilgi aldı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi’nde hâkim ve savcı lojmanlarının yakınında meydana gelen patlamayla ilgili olarak bilgi aldı. Erdoğan, bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden çocuğa Allah'tan rahmet, 15 yaralıya da acil şifa dileğinde bulundu.

 

"Çocuk masumiyetini katleden terör örgütleri…"

 

Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısına ilişkin yayımladığı taziye mesajında, "Şanlıurfa'da masum bir evladımızın hunharca ölümüne ve 15 vatandaşımızın yaralanmasına yol açan katil terör örgütünü lanetliyorum. Çocuk masumiyetini katleden ve hayata kasteden terör örgütleri bütün unsurlarıyla birlikte helak olacaklardır" ifadelerini kullandı.

 

Bozdağ: Şiddetle lanetliyorum

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıya Twitter adresinden tepki gösterdi:

 

“Şanlıurfa Viranşehir'de hâkim, savcı ve zabıt kâtiplerine dönük terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları/yaptıranları şiddetle lanetliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yargı camiamıza büyük geçmiş olsun. Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil, aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliğimize yapılmıştır. Hiçbir terör örgütü/terör saldırısı, Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacaktır. Terörle kararlı/etkin mücadelemiz sürecektir. Hâkim ve savcılar ile onlara yardımcı adli görevliler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya devam edecektir.”

- Advertisment -