Ana SayfaHaberlerGündemİstanbul'da 5.8 büyüklüğünde deprem…

İstanbul’da 5.8 büyüklüğünde deprem…

 

İstanbul'da bugün art arda deprem meydana geldi. Son depremin büyüklüğünün 5.7 olduğu açıklandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 5.8 olarak duyurdu.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Twitter'da yaptığı paylaşımda, depremin Marmara Denizi Silivri açıklarında saat 13:59 sıralarında meydana geldiğini belirtti. Depremin derinliği 12,6 kilometre olarak ölçüldü.

 

Kızılay Başkanı Kerem Kınık yaptığı açıklamada "Bu Deprem Marmara'da beklediğimiz büyük deprem fayında oldu. Orta büyüklükte bir deprem ve bir iki hafta bu hatta artçılar (4 ve üzeri) sürebilir. Yerkabuğunu kırabilecek bir enerji oluşturabileceğinden hasarlı ve riskli binalardaki vatandaşlarımızın evlerini terk etmesi gerekiyor" dedi.

 

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada 5.8 büyüklüğünde bir deprem geldiği belirtilerek "Meydana gelen deprem sonrasında saat 14:20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır.Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir" denildi.

 

İstanbul genelinde hissedilen deprem sonrasında 4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldi.

 

Kandilli Rasathanesi Marmara Denizi Silivri açıklarında sabah saatlerinde de 3.1, 3.7 ve 3.6 şiddetinde, Akdenizde de 3.2 ve 3.3 şiddetinde depremler olduğunu duyurmuştu.

- Advertisment -