Ana SayfaHaberlerGündemPolis ODTÜ'ye girdi; ağaçların kesimine başlandı

Polis ODTÜ’ye girdi; ağaçların kesimine başlandı

 

Destek için ODTÜ’ye giden vekil ve akademisyenler içeri alınmıyor. Polisin öğrencilere müdahalesinin ardından ağaçların kesimine başlandı. Öğrenciler destek çağrılarını sürdürüyor.

 

Mimarlar Odası geçen günlerde ODTÜ'de yapılmak istenen KYK yurdu inşaatının ruhsatsız olduğunu ifade ederek suç duyurusunda bulunmuştu.

 

Mimarlar Odası'ndan ODTÜ’deki ruhsatsız KYK inşaatına karşı suç duyurusu

 

HDP milletvekili Murat Çepni de ODTÜ Kavaklık'ta. Çepni, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ODTÜ Kavaklık alanı polis tarafından ablukaya alındı" dedi. CHP 26. dönem Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka da Twitter hesabından ODTÜ Kavaklık'ta olduğunu ve durumun acil olduğunu kaydetti. Nazlıaka İnstagram hesabından canlı yayın yaptığını da belirtti.

 

Sendika.org'un aktardığına göre ODTÜ Mezunları Konseyi, “ODTÜ’ye yurt yapıyoruz” kampanyası başlatacaklarını duyurmuştu.

 

Konsey’in yapmış olduğu açıklamanın tam metni şöyle:

"Daha iki gün önce;

Sorumluları bir kez daha uyarıyoruz. ODTÜ’nün yurt sorununu da öğrenci, öğretim üyesi, çalışan ve mezunları ile biz ODTÜ’lüler çözeceğiz. ODTÜ’nün üniversite bütünlüğünü bozacak her türlü girişimin karşısında olacağız, demiştik.

Bugün buradan duyuruyoruz ki;

ODTÜ’nün, ODTÜ öğrencilerinin ihtiyacı olan yurdu biz ODTÜ’lüler yapacağız.

Ülkenin ekonomik olarak dar boğazda olduğu bugünlerde KYK mali olanaklarını başka yerlerde kullansın.

Yasal gereklilikler yerine getirilmeden başlatıldığı söylenen çalışmalar için de hukuki girişimlerde bulunacağız. Ve yapılan protokolün iptalini talep edeceğiz.

 

Biz ODTÜ Mezun Dernekleri Konseyi olarak;

ODTÜ’ye yurt yapma kampanyası başlatıyoruz. Başta Rektörlük olmak üzere tüm ODTÜ bileşenlerini ve ODTÜ dostlarını kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz.

Yarın bankalarda açtıracağımız;

'ODTÜ’ye yurt yapıyoruz' kampanyası hesabını duyuracağız."

- Advertisment -