Ana SayfaHaberlerGündem"PKK'nın üst düzey sorumlusu öldürüldü"

“PKK’nın üst düzey sorumlusu öldürüldü”

 

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik tamamlanan operasyonunda, örgütün üst düzey yöneticilerinin de aralarında olduğu 10'dan fazla örgüt mensubu öldürüldü.

 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, hava destekli operasyonda öldürülen PKK'lılar arasında, örgütün Türkiye'deki üst düzey sorumlularından (orta saha sorumlusu) "Azar Siser" kod adlı Ekrem Güney ile yardımcısı "Çektar" kod adlı Ahmet Talva da var.

 

Kaynaklar, PKK'lıların, Dicle ve Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na yönelik bombalı araçla gerçekleştirilen saldırının da failleri olduğunu belirtti.

 

Güney ve Talva'nın İçişleri Bakanlığı'nın "aranan teröristler" listesinde olduğu, Güney'in "Mavi" listede, Talva'nın ise "Turuncu" listede yer aldığı öğrenildi. Güney'in 2014 yılında Kobani (Ayn el Arap) bölgesine giderek PYD/YPG’ye destek vermiş kişilerden biri olduğu bildirildi. 

 

Operasyonda öldürülen PKK'lılardan birinin ise orta saha YJA Star (PKK’nın kadın yapılanması) üst düzey sorumlusu Gülnaz Türk olduğunun anlaşıldığı duyuruldu.

 

Valilik'ten operasyon açıklaması

 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nca "özellikle Diyarbakır-Bingöl karayoluna el yapımı patlayıcı ve mayın döşeyen, yol kesen, vatandaşların canına ve malına kasteden, vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtlayan, adam kaçıran, araçlarını gasbeden ve yakan, askeri birlik ile askeri ve emniyet personeline saldırı yapan, ayrıca Hani ve Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı araç saldırısını gerçekleştiren" PKK'lıların tespit edilmesi ve etkisiz hâle getirilmesi için operasyon başlatıldığı hatırlatıldı.

 

Bu eylemlere katıldığı değerlendirilen, Lice'nin kuzeyi Hedik ve Seyrek köyleri kırsalında aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de olduğu 10-12 örgüt mensubunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

 

"Lice'nin kuzeyi Hedik ve Seyrek köyleri kırsalında aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 10-12 örgüt mensubu tespit edilmiş, 2 Mayıs'tan itibaren icra edilen operasyonda, 3 terör örgütü mensubu silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Toplam 10'dan fazla terör örgütü mensubunun etkisiz hâle getirildiği, etkisiz hâle getirilenler içerisinde üst düzey örgüt mensupları ile terör örgütünün 2 bombacısının da bulunduğu değerlendirilmektedir."

 

Operasyonda, biksi, 10 uzun namlulu silah, piyade tüfeği, tabanca, bu silahlara ait 42 şarjör ve bin 118 fişek, 14 el bombası, 63 şarjör kılıfı, balistik yelek, balistik başlık, gece görüş gözlüğü, patlayıcı düzeneği için hazırlanmış el telsizi ve 2 pil, 3 telsiz anteni, 43 patlayıcı yapımında kullanılan elektrikli fünye, çok sayıda koli bandı, 6 sırt çantası, giyim malzemesi, portatif çadır, 5 termal görüntüyü engellemek için kullanılan şemsiye, fotoğraf makinesi, yaşam malzemeleri ile 26 kilogram esrar ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda soruşturmaya devam edildiği ifade edildi.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -