Ana SayfaHaberlerGündemPKK saldırıları: 8 şehit, 27 yaralı

PKK saldırıları: 8 şehit, 27 yaralı

 

Hakkari- Çukurca karayolu üzerindeki Doğanlı bölgesinde yol kontrolü yapan askerlere, PKK'lılar tarafından saldırı düzenlendi. 8 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Sonrasında çıkan çatışmada ise 19 asker daha yaralandı, 8 PKK'lı öldürüldü. TSK konuyla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı:

 

"29 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.45 sularında, Hakkâri/Çukurca Taşbaşı köyü bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında yaralanan üç kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş (8 şehit), ilk anda irtibat kurulamayan bir silah arkadaşımız yaralı olarak bulunmuş, ayrıca çatışmaların devamında ondokuz kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.Bölgedeki söz konusu çatışmada yaralanan toplam yirmi beş kahraman silah arkadaşımızın hastanede tedavilerine devam edilmektedir.

 

Müteakiben bölgede icra edilen hava destekli operasyonda, sekiz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.

 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

 

Çatışmanın ardından bölgeye karadan takviye birliklerlerla çok sayıda ambulans, havadan da kobra helikopterler sevk edildi.

 

Yaralı askerler, ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

 

Yüksekova'da sızma girişimi: 27 PKK'lı öldürüldü

 

Hakkari Yüksekova'daki Beybuta T. Üs Bölgesine, 3 ayrı grup halinde sızma girişiminde bulunan PKK'lılar keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilmesi üzerine düzenlenen hava harekatı sonucunda 23, kara harekatında ise 4 olmak üzere toplam 27 PKK'lı öldürüldü. 

 

Cizre'de saldırı: 1 yaralı

 

Şırnak'ın Cizre ilçesi yakınlarındaki Cudi Dağı eteklerinde bulunan Hisar Tank Tabur Komutanlığı'na akşam saatlerinde bir grup PKK'lı, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker yaralandı. Yaralı asker, helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

 

Çatışmanın ardından kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bölgede helikopter destekli operasyon başlatıldı.

 

Bitlis'te saldırı: 1 yaralı

 

Bitlis il merkezine bağlı Bitlis-Diyarbakır karayolunun 30. kilometresindeki Karınca Jandarma Karakoluna, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, bir uzman çavuş yaralandı. Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine kaldırılan uzman çavuşun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

PKK'lıların  yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -