Ana SayfaHaberlerGündemÖnce MYK sonra açıklama

Önce MYK sonra açıklama

 

AK Parti'de olağanüstü kongreye gitme kararının ardından gözler bugün Başbakan Davutoğlu'nun yapacağı açıklamada. 

 

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'ndeki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına katılıyor. Toplantı sonrası Davutoğlu'nun bir açıklama yaparak görevi bırakacağını açıklaması bekleniyor.

 

AK Parti'de kongreye gidilmesi kararı dünkü Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından geldi. 

 

Beştepe'de 1 saat 40 dakika süren ve anlaşmazlıkla sonuçlanan görüşmeden olağanüstü kongre kararı çıktı. Kongre muhtemelen 28 Mayıs'ta yapılacak.

 

Kongre takviminin MYK toplantısında belirlenmesi bekleniyor.

 

Davutoğlu ve Erdoğan'ın programları

 

Davutoğlu, MYK toplantısı ve ardından yapacağı basın açıklamasının ardından devlet günü dolayısıyla saat 14.00'te Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, saat 14'te Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'yı cumhurbaşkanlığı sarayında kabul edecek.

 

Saat 15.00'te Katar'ın Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Halid Bin Al Attıyah'ı ve bunun ardından da saat 16.00'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek olan Erdoğan, saat 20.00'de ise Dolmabahçe Sarayı'ndaki Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Birliği Kongresi Gala Yemeği'ne iştirak edecek. Cumhurbaşkanı'nın Beştepe'deki görüşmeleri basına kapalı olarak gerçekleştirilecek.

 

Kaynak: Al Jazeera, AA

- Advertisment -