Ana SayfaHaberlerGündemİLKER CUMBUL TRAFİK KAZASI TELEFERİK İLE AZALIR

İLKER CUMBUL TRAFİK KAZASI TELEFERİK İLE AZALIR

İlker Cumbul, trafik kazası oranının teleferik kullanımı ile düşebileceğini söyledi. Bursa Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, teleferiğin şehir içi ulaşımda hızlı, konforlu ve ekonomik bir ulaşım sağladığını belirterek “insanlar bu sayede kişisel otomobilleri yerine toplu taşımayı tercih ediyor. Yola çıkan otomobil sayısı azaldıkça özellikle ana arterlerde yoğunluğu artıran küçük kazalar azalıyor” dedi. 

İLKER CUMBUL TRAFİK KAZASI YOĞUNLUĞU ARTIRIYOR

İlker Cumbul trafik kazası nedeniyle özelikle büyükşehirlerde önemli bir yoğunluk oluştuğunu söyleyerek bunun büyük bir vakit kaybına neden olduğunu söyledi. “Özellikle uygun olan yoğun güzergâhlarda teleferik kullanımı otomobil sayısını azaltacağı için kaza oranlarında da düşüş” olacak diyen İlker Cumbul trafikte geçen vakit kaybının da azaltılacağını söyledi. 

İlker Cumbul trafik kazası yaşanan bölgelerde yapılacak bir çalışma ile teleferik kullanımının sağlanması sayesinde boşa harcanan vaktin de azalacağını söyledi. Yapılan çalışmaların metropollerde 365 günün 17 gününü trafikte kaybettiğimizi belirten Cumbul, bu kayıp zamanı geri kazanmanın mümkün olduğunu belirtti. 

İlker Cumbul trafik kazası nedeniyle zaman kaybı değil aynı zamanda büyük bir maddi kayıp da oluştuğunu söyledi. Daha konforlu ve hızlı toplu taşıma ile tüm bunların önüne geçilebileceğini söyleyen Cumbul, Bursa’da teleferik ile 2014 yılından beri üç milyon kişinin taşındığını belirtti. Bu sayede teleferik bölgesinde trafik yoğunluğunun azaldığını ve kullanıcıların daha ekonomik bir ulaşım aracına da kavuştuğunu sözlerine ekleyen İlker Cumbul teleferik kullanımının yaygınlaşmasının trafik sorununun çözülmesini sağlayacağını söyledi. 

 

- Advertisment -