Ana SayfaHaberlerGündemCHP konvoyuna saldırı: 1 asker şehit

CHP konvoyuna saldırı: 1 asker şehit

 

Artvin'in Ardanuç ilçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçişi sırasında güvenlik güçlerine yol güzergahı yakınlarından ateş açılması sonucu çatışma çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun "CHP konvoyuna yönelik saldırıda ağır yaralanan asker şehit oldu." açıklamasında bulundu.

 

NTV'ye telefonla bağlanan Kılıçdaroğlu ilk açıklamasında "Kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayız. Çatışma bölgesinden çıktık. Şu anda karayollarının bulunduğu binasındayız" dedi.

 

Kılıçdaroğlu daha sonra yoğun güvenlik önlemleri arasında Şavşat'a gitti.

 

'Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK'

 

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun korumasını sağlamakla görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracına ateş açıldığını, bu ateş sonucu aracı kullanan jandama erin başından ağır yaralandığını, 2 astsubayın ise hafif yaralandığını söyledi.

 

Ağır yaralanan asker sonrasında şehit oldu.

 

Âlâ, saldırıyı gerçekleştiren örgüte ilişkin, "Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı. Orada kritik bazı unsurlar var, o tedbirler alınmıştır. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu'nu daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz." dedi.

 

CHP'li Mehmet Bekaroğlu, konvoyun güvenliği için önlem alan güvenlik güçlerine ateş açıldığını söyledi. CHP'li Özgür Özel, konvoyu korumakla görevli askeri araca ateş açıldığını ve bir askerin ağır yaralandığını aktardı.

 

Konvoyun yaklaşık 30 araçtan oluştuğu belirtiliyor. 

 

Başbakan Yıldırım İçişleri Bakanı ve Vali'den bilgi aldı

 

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Sayın Başbakanımız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya yapılan saldırı ile ilgili olarak Artvin Valisi ve İçişleri Bakanı ile görüşerek bilgi aldı" denildi.

 

Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için sabah uçakla Kars'a gitmiş, buradan karayoluyla Artvin'in Şavşat İlçesi'ne geçerek, ilçe merkezinde halka hitap etmişti.

 

Şavşat'tan Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, çatışmanın ortasında kaldı.

 

 

Kaynak: DHA-AA

- Advertisment -