Ana SayfaHaberlerGündemBiden: Keşke Gülen başka bir ülkede olsaydı

Biden: Keşke Gülen başka bir ülkede olsaydı

 

Ankara ziyaretine başlayan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ilk olarak TBMM'yi ziyaret etti. Meclis Başkanlık makamı girişinde, TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından karşılandı. Daha sonra Kahraman ile Biden 50 dakika görüştü. Kahraman, Biden'e, geçmiş olsun ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Biden de üzüntülerini dile getirerek "Olayın ertesi günü burada olmak isterdim." dedi. Görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti. Biden bu görüşmede "Keşke Fethullah Gülen başka bir ülkede olsaydı" ifadelerini kullandı. 

 

Joe Biden'in Gülen'in iadesine yönelik ABD ve Türk Adalet Bakanlığı yetkililerinin görüşmelerini hatırlattığı ve bu görüşmelerde bir ilerleme sağlandığını "Eğer hukuk izin veriyorsa gereği yapılır" dediği öğrenildi.

 

Görüşmede, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM İdare Amiri Erkan Haberal, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de hazır bulundu.

 

"Joe inancını kuvvetli tut"

 

Biden, 15 Temmuz darbe girişiminde Meclis'in hasar gören bölümlerini de gezdi. Kahraman'ın, bombalanan yerlerin bir bölümünü demokrasi müzesi yapacaklarını söylemesi üzerine Biden, 1812'de İngilizler'in, Capitol binalarını bombaladığını, kurşun izlerinin olduğu yerleri kendilerinin de sakladıklarını belirtti. Ancak o zaman savaş olduğuna işaret eden Biden, insanların bunu unutmasını hiçbir zaman istemediklerini kaydetti.

 

Biden, büyükbabasının kendisine "Joe inancını kuvvetli tut" derken babaannesinin ise "Hayır. İnancını yay, demokrasiyi yay" dediğini anlattı. Biden, daha sonra Meclis'ten ayrıldı.

 

Yıldırım ile Biden ile bir araya geldi

 

Başbakan Binali Yıldırım  ABD Başkan Yardımcısı Biden ile bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, Türkiye'ye ziyarette bulunan Biden'ı, Çankaya Köşkü şeref kapısında karşıladı. Çankaya Köşkü merdivenlerinde tokalaşarak basın mensuplarına poz veren Yıldırım ve Biden, daha sonra baş başa görüşmeye geçti. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Yıldırım ve Biden'ın ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. 

 

Erdoğan, Biden'i kabul edecek

 

Joe Biden, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edilecek.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -