Ana SayfaHaberlerGündemKaftancıoğlu davası başladı

Kaftancıoğlu davası başladı

 

Adliyeye gelen Canan Kaftancıoğlu, "Hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla karşılandı. Kaftancıoğlu buradaki açıklamasında "Her şey güzel oldu, her şey güzel kalacak" dedi.

 

Duruşma Kaftancıoğlu'nun salona gelmesi ile başladı. Duruşma salonuna mahkeme başkanının kararı doğrultusunda basının alınmayacağı bildirildi.

 

 

Cumartesi Anneleri, siyasetçiler, Gezi aileleri, tiyatrocular, sendikacılar: Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir

 

Duruşma öncesi  CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek basın açıklaması yaptı. Muharrem Erkek şunları söyledi:

"Bu dava bir intikam davasıdır; bu dava İstanbul'a ve İstanbul'u savunan il başkanımıza karşı açılmış bir davadır. Asla yalnız yürümeyecek! Bu davaya bakan 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ni de ilgiyle izliyoruz. Her nedense tüm önemli siyasi davalar bu mahkemede görülüyor. Barış akademisyenleri, avukatlar, gazeteciler…"

 

134 aydın ve sanatçı Canan Kaftancıoğlu'na destek için bildiri yayınladı: ''Asla yalnız yürümeyeceksin. Bu yolda tüm benliğimizle seninleyiz!''

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabında Kaftancıoğlu ile çektirdiği bir fotoğrafı paylaşarak, “Canan Kaftancıoğlu hem benim hem milyonlarca partilimizin güvenilir yol arkadaşı. İyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir doktor ve iyi bir dost. Ülke ve millet sevgisine de şahsen tanığım. Bugün, adalet duygusunun yara almayacağı bir sonuçla, Çağlayan’dan ayrılması en büyük temennim” dedi.

 

- Advertisment -