Ana SayfaHaberlerGündemIrak Ordusu Başika’da

Irak Ordusu Başika’da

 

Kerkük'ü dün 24 saat bile sürmeyen operasyonla kaybeden Barzani ve peşmergeleri, bu kez Ezidi kenti Sincar'ı Irak Ordusuna bırakmak zorunda kaldı. Irak ordusu ve Haşdi Şabi milisleri daha sonra ise Şengal'e girdi

 

Sincar'da yaşayanlar, ordu birlikleri ve Şii milisler Haşdi Şabi'ye bağlı grupların kente girdiğini bildiriyor.

 

Reuters haber ajansı, Laleş adlı grubun peşmerge tarafından terk edilen Sincar'da tamamen kontrolü sağladığını son dakika koduyla duyurdu.

 

ÇATIŞMADAN ÇEKİLDİLER

Haşdi Şabi militanları ve Irak Ordusu'nun Şengal'e girdiğini ve kontrolü sağladığını bildirdi. Peşmerge'nin çekildiği ve bölgede herhangi bir çatışma yaşanmadığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

 

Şengal’e giren Haşdi Şabi mensuplarının sayısının 500 – 600 civarında olduğu, Federal Polis ve ordu güçlerinin ise kent merkezine girmeyip çevre bölgelerde beklediği öğrenildi.

 

IRAK ORDUSU BAŞİKA'DA KONTROLÜ SAĞLADI

 

Uzun süredir Barzani kontrolündeki Musul'un batı ilçesi Sincar, çatışma yaşanmadan Irak ordusu tarafından geri alınırken, hemen ardından terör örgütü PKK'lıların yuvalandığı Mahmur ve çevresi de Peşmergenin kontrolünden çıktı. Öğle saatlerinde ise Türkiye'nin askeri üssünün bulunduğu Başika'ya Irak askerleri girdi. Ordu birlikleri İran sınırına da ulaştı, Hanagin'den peşmerge tamamen çıkarıldı.

- Advertisment -