Ana SayfaHaberlerGündemHDP'li başkanlara polis gözaltısı

HDP’li başkanlara polis gözaltısı

 

Van

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan yürütülen soruşturma dosyası kapsamında bulunan 4 şüpheliye yönelik olarak sabahın erken saatlerinde operasyon düzenlendi. 15 Ekim günü Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin 4 şüpheliye yönelik yaptığı eş zamanlı operasyonda, Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin, Başkan Vekili Bayram Çiçek, HDP Erciş İlçe Başkanı Şakir Asıl ve Başkan Yardımcısı Hücret Kandemir gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ikamet, iş yeri ve üst aramalarında; çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

 

Mardin

 

Edinilen bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Nusaybin Belediyesi'ne gelen polis ekipleri binada arama yaptı. Daha sonra Nusaybin Belediye Eş Başkanları Avukat Semire Nergiz ve Ferhat Kut ile Belediye Meclis üyesi Mehmet Emin Alkan'ın evine giden polis ekipleri evlerde arama yaptı. Yapılan aramaların ardından Nergiz, Kut ve Alkan gözaltına alındı.

 

Baskın sırasında polislerin burada çalışan kişileri darp ettiği belirtildi. Bir belediye çalışanının burnunu kırdığı, bir diğer personeli ise çenesinden yaraladığı öğrenildi. Öte yandan polislerin merkez kapısını kırarak hasara sebebiyet verdiği aktarıldı.

 

Hakkâri

 

Hakkari’de sabahın erken saatlerinde Belediye Başkanı Cihan Karaman polis operasyonuyla gözaltına alındı. Karaman, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Güvenlik güçleri belediye önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Belediye personelinin içeri alınmadığı belediye binasında polisler arama yapıyor. Öte yandan, Yüksekova Belediyesinde de arama yapıldığı belirtildi. Mezopotamya Haber Ajansı ise Yükeskova Belediyesi Eş Başkanları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı'nın da gözaltına alınan isimler arasında yer aldığı bilgisini paylaştı.

 

Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberinde kentteki gözaltı sayısının daha fazla olduğu, polis sabah saatlerinde belediye binasında da arama yapmaya başladığı ifade edildi. Ajansa göre, Nusaybin'de eş başkanlar yanı sıra Meclis üyesi Erhan Akbaş, Erciş İlçe eş başkanları Hicran Kandemir, Şakir Asıl ve Baran Karaca adında bir gencin evlerine yapılan baskınla gözaltına alındığı ifade ediliyor.

- Advertisment -