Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan'ın yapılanma formülü

Erdoğan’ın yapılanma formülü

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başkanlık Divanı üyelerini kabul etti.

 

Al Jazeera'nın toplantıya katılan isimlerden edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe girişimi sürecini değerlendirirken iki öneri getirdi.

 

Muhalefet partileri ile uzlaşma sağlanması halinde Genelkurmay Başkanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Cumhurbaşkanlığına bağlanabileceğini söyledi. Erdoğan'ın ayrıca 'Bir daha benzer şeylerin yaşanmaması için Kuvvet Komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması gerekir' dediği belirtildi.

 

Kabule Divanın AK Partili üyelerinin yanı sıra CHP ve MHP'li üyeler de katıldı. Divanda HDP'nin temsilcileri olarak yer alan Başkanvekili Pervin Buldan ve İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder ise bulunmadı.

 

Kaynaklar, muhalefet milletvekillerinin bu sözlere konunun liderler düzeyinde görüşülmesi gerektiğini düşündükleri için yanıt vermediklerini söyledi. Ancak bu iki önerinin Cumhurbaşkanının niyeti olarak okunduğu kaydedildi.

 

Dikkatlerden kaçmaması gereken iki konu

 

Erdoğan'ın ayrıca darbe girişiminin ardından dikkatlerden kaçmaması gereken iki şey olduğunu söylediği belirtildi. Vatandaşların 2.5 milyar doları piyasaya verdiğini ve aynı zamanda bu süreçte stoklamaya gitmediğini söyleyen Erdoğan'ın "Bunlar çok çok önemli. Dikkatlerden kaçmaması gereken son derece önemli iki olay" dediği belirtildi.

 

- Advertisment -