Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan-Putin görüşmesi 'çok olumlu' geçti

Erdoğan-Putin görüşmesi ‘çok olumlu’ geçti

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus savaş uçağının Türkiye sınırlarını ihlâl etmesi üzerine düşürülmesiyle başlayan kriz sonrası ilk defa telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin çok olumlu geçtiğini, kısa süre sonra yazılı açıklama yapılacağını söyledi. Kremlin Sözcüsü Peskov da daha sonra sonuca ilişkin bir yorum yapacaklarını söyledi.

İki ülke arasındaki mektup diplomasisinin ardından, liderlerin telefonda görüşecekleri bir gün önceden duyurulmuştu. Telefon görüşmesinin Rusya'nın girişimiyle ayarlandığını aktaran Peskov, iki ülke ilişkilerinin birkaç günde onarılabileceği ihtimaline inanmadığını söylemişti. 

'Teşekkür telefonu'

Anadolu Ajansı da Rusya Devlet Başkanı Putin'in, saat 12.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür telefonu edeceğini duyurdu. İki liderin telefon görüşmesi yapacağı bilgisi ilk olarak önceki gün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin'e bir mektup daha yazarak düşürülen Rus uçağıyla ilgili üzüntülerini ifade etmişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İki ülke, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldı" demişti.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

- Advertisment -