Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan: Hukuk dışı, çirkin bir adım attılar

Erdoğan: Hukuk dışı, çirkin bir adım attılar

 

“Şu an itibarıyla Rusya seyahatimiz ile ilgili bir olumsuzluk yok, büyük ihtimalle gerçekleşecek. Ancak ABD seyahati buraya gelecek heyetlerle yapılan görüşmelerden sonra değerlendirilecek bir durum. Çünkü Kongre’de yapılan tartışmalar, müzakereler, konuşmalar, şahsım, ailem, bakan arkadaşlarımla ilgili olan bütün bu değerlendirmeler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı çok büyük bir saygısızlıktır, haddini bilmezliktir.”

 

Erdoğan, Türkiye’ye ABD'den gelecek heyetten görüşeceği isimlerle ilgili soruya, “ Pence ve Pompeo dışında diğerleriyle görüşmem mümkün değil.” yanıtını verdi.

 

Halkbank’a yönelik olarak ABD’de düzenlenen iddianameyle ilgili olarak ise Erdoğan, “Bu işlerin ne kadar duygusal olduğunun bir ifadesi. İşte bu mesele kapatılmıştı. Hukuk dışı, çirkin bir adım attılar. Onların atacağı adımları göreceğiz, ona göre tedbirlerimizi alacağız.” dedi.

 

Erdoğan: Türkiye tarihinin hiçbir döneminde sivil katliamı yapmamıştır, yapmaz

 

Bize bugüne kadar “terörle mücadelenizde size nasıl yardımcı olabiliriz” diye gelen hiç olmadı. Sadece ve sadece teröristlerin iddialarını, taleplerini, çıkarlarını korumak için karşımıza çıktılar. Ey Batı, ey Arap Birliği, ey azıcık da olsa ahlak ve vicdan sahibi tüm ülkeler. Hepinize sesleniyorum. Bu devran elbet dönecek. Şunu bilin ki, yarın öbür gün siz de bizimle benzer sıkıntılarla karşı karşıya kalacaksınız. İşte o zaman birileri de sizin karşınıza, terörle mücadelenize destek için değil de teröristlere kol-kanat germek için çıkacak. Emin olun, o zaman bizi çok iyi anlayacaksınız, ama iş işten geçmiş olacak. Teröristler kapınıza dayandığında, sınırlarınızdan içeri düşen bombalarla vatandaşlarınız ölür ve yaralanırken, şehirleriniz canlı bomba saldırılarıyla, terörist eylemleriyle sarsılırken, terör örgütü mensupları, müttefik dediğiniz ülkelerde ellerini kollarını sallayarak dolaşır, en üst düzeyde ağırlanırken bakalım teröristleri destekleyenlere siz ne diyeceksiniz, nasıl davranacaksınız? Unutmayın, bu dünya etme-bulma dünyasıdır. PKK/YPG ne zaman NATO üyesi oldu da benim haberim olmadı?

 

Türkiye tarihinin hiçbir döneminde sivil katliamı yapmamıştır, yapmaz. Buna karşılık bize bu ithamları yöneltenlerin geçmişi sivil katliamlarıyla doludur. Geçen gün Macron’a söyledim, Uganda’da Ruanda’da sivilleri katleden siz değil misiniz, aynaya bak aynaya dedim. Bunlar için Afrika’nın kitabını açtığımız zaman Afrika’nın kitabında neler var neler. Utanmadan sıkılmadan bizi sivil katliamla itham edenlere söylüyorum, sivil katliamı görmek istiyorsanız Suriye’nin Halep’inden İdlib’ine Türkiye’nin ayak basmadığı yerlere bakın. Sivil katliamı görmek istiyorsanız Afganistan’a, Arakan’a, Yukarı Karabağ’a, Bosna’ya bakın. Sivil katliamı görmek istiyorsanız Türkiye’nin müdahalesinden önce Kıbrıs’a; her gün insanların öldürüldüğü Filistin’e bakın. Bölücü terör örgütünün yaptığı eylemlere bakın. Aynanın karşısına geçin ve tarih boyunca elinize bulaşan masum kanına bakın.

 

Bu teröristlerle bize arabuluculuk yapmaya çalışan bazı liderler var. Ne zaman devletlerin terör örgütleriyle masaya oturduğunu duydunuz? Türkiye’nin tarihinde böyle bir şey yoktur. Biz arabulucu aramıyoruz, öyle bir şey yok. Türkiye operasyon bölgesi içinde kalan DAEŞ’lilerin sorumluluğunu almaya hazır. YPG kimi DAEŞ mensuplarını serbest bırakmaya başlamıştır, kimin eli kimin cebinde belli değil.

 

Bizi ekonomik yaptırımla tehdit edenlere de azdan az çoktan çok gider diyoruz. Biz Çanakkale'de bir tas çorbayı paylaşan milletin torunlarıyız. Onunla Çanakkale destanını yazanların torunlarıyız. Bizde açtığınız her yaranın çok daha büyüğü sizin ekonominizde açılır. Bizim kesilen sakalımız çok daha gür yerine gelir ama sizin kayıplarınızın telafisi kolay olmaz.

 

Bize ülkelerine girme yasağı koyanlar onlar da iyi düşünmeli. Bu ne demektir, Türkiye gibi bir devlete ülkenize girme yasağı koyacaksınız, bize düşen nedir, hayırlı olsun. Gelmezsek ne olur? Biter miyiz, öyle bir şey mi var, çok mu meraklıyız? Düşünün şahsıma, aileme, bakan arkadaşlarıma vize yasağı koyuyorlar. Siyaset duygusallık sanatı değildir. İnsan yönetme ve ülke yönetme sanatıdır.

 

- Advertisment -