Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan: Dövizi olan altına ya da TL'ye çevirsin

Erdoğan: Dövizi olan altına ya da TL’ye çevirsin

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dövizi olanların parasını altına ya da Türk Lirası'na çevirmesini istedi. Döviz kurlarındaki dalgalanmayla ilgili, "Daha önce teğet geçecek dedim, aynı şeyi gene söylüyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizin de düşürülmesi gerektiğini belirtti.

 

Başbakan Binali Yıldırım ile Ankara Esenboğa yolunda otomobil galerilerinin bulunduğu OTONOMİ'nin açılışına katılan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 

"Son günlerde bir döviz meselesi çıkardılar; Dolar şöyle böyle oldu. Ben milletime şunmu hatırlatıyorum: Sizi Allah için seviyorum. Yastığının altında döviz olanlar parasını altına, TL’ye çevirsin.Türk Lirası, altın değer kazansın. Ne lüzûm var başka şeye değer kazandırtacağız. Böylece bir oyunu da bozarız. Hiç endişe etmeyin, bu oyunu kısa zamanda bozarız. Bundan önce de bunu yaptılar, 2007-2008'de de yaptılar. O zaman ne dedim, 'teğet geçecek'. Aynı şeyi yine söylüyorum; teğet geçecek."

 

Faizi düşürmekten başka çaremiz de yok dedim, yine aynı şeyi söylüyorum. Biz dünyaya bakalım. Amerika'da, Japonya'da, Avrupa'da faiz yüksek mi? Peki ya onlarda bu kadar düşük de biz niye 14, 15, 16'larda dolaşıyoruz. Biz düşük faizle yatırımcının önünü açacağız. Yüksek faiz finans sektörünü ihyâ eder. Bunu aynı zamanda kamu bankaları için de söylüyorum."

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -