Ana SayfaHaberlerGündem"Doğduğunda soyadı Kılıçdaroğlu değil Karakurt'tu"

“Doğduğunda soyadı Kılıçdaroğlu değil Karakurt’tu”

 

Başbakan Binali Yıldırım Tunceli'de düzenlenen mitingde konuştu. Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun soyadının doğduğunda farklı olduğunu, sonradan değiştirildiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

 

"(Dersim olayları) Şimdi o günlerle yüzleşmek için 'Gelin bu ayıbı kaldıralım, geçmişin acılarını saralım' diye ana muhalefet partisine, onun Genel Başkanına, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Bir öz eleştiri yap, Dersim'i, Dersim'de yaşanan o vahşeti tekrar bir öz eleştiriyle bu ülkenin gündemine getirelim' dediğimizde adını bile anmaktan korkuyor. Bu toprakların çocukları belki onu Kemal Kılıçdaroğlu diye tanımayanlar olabilir. Çünkü doğduğunda Kemal Karakurt'tu, daha sonra soyadını da değiştirdi."

 

Yıldırım ayrıca "Geçmişte birçok haksızlıklar, birçok yanlışlar oldu, bunu biliyoruz. Bu topraklar en iyi bilendir. Dersim olaylarının, bu topraklarda yaşayan insanlara ne kadar büyük acılar yaşattığını biz bilemeyiz ama bizim dedelerimiz, bizim büyüklerimiz yaşadı. İstiyoruz ki bizden sonrakiler yaşamasınlar. O günün tek parti yönetimi CHP, ne dedi; 'Dersim bir çıban başıdır' dedi ve bütün buradaki vatandaşlarımızı yok ettiler, acımasızca üzerine bombalar yağdırdılar. Yaşlarını büyütüp idam ettiler." dedi.

 

Başbakan Yıldırım'ın HDP'ye yönelik eleştirileri de vardı:

 

"HDP denen parti maalesef milleti aldattı, meşru siyasetin dışına çıktı. 7 Haziran'da kendilerine milletin verdiği fırsatı kullanamadılar, Kandil'in güdümüne girdiler. Terör örgütleriyle aralarına asla bir mesafe koyamadılar, kaybettiler, çünkü halkı aldattılar"

 

Kaynak: AA

- Advertisment -