Ana SayfaHaberlerGündemDefine ararken zehirlenen iki kardeş öldü

Define ararken zehirlenen iki kardeş öldü

 

Tokat'tan Zekai Ak (28), Fatih Danışık (22), Halis Kaya (23) ve Olcay Kaya, define aramak için, kente 22 kilometre uzaklıkta bulunan Küçükbağlar köyündeki yığma tepeye gitti.

 

Grup, önceden kazılmış tünel içerisine yanlarında getirdikleri elektrikli su motorunu çalıştırmak için jeneratör indirdi.

 

Defineciler yaklaşık 30 metre derinliğindeki tüneldeki su birikintisini boşaltmaya başladı. Bu sırada jeneratörün egzozundan çıkan gazdan etkilenen 4 kişiden Zekai Ak tünelden çıkarak durumu sağlık ekipleri ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Zekai Ak'ın 3 arkadaşı ise tünelin içinde kaldı.

 

Olay yerine gelen itfaiye ve AFAD ekipleri tünel içerisine girerek 3 kişiden baygın haldeki Fatih Danışık'ı çıkardı. Fatih Danışık ve Zekai Ak ambulansla Tokat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tünel içerisinde bulunan Halis Kaya ve Olcay Kaya kardeşlerin ise hayatını kaybettikleri tespit edildi. AFAD ve itfaiye ekiplerinin 4 saatlik çalışmasının ardından iki kardeşin cesetleri tünelden çıkarıldı.

 

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Halis Kaya ve Olcay Kaya kardeşlerin cesetleri otopsi yapılmak üzere Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

- Advertisment -