Ana SayfaHaberlerGündemÇok sayıda akademisyen gözaltında

Çok sayıda akademisyen gözaltında

 

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu Anadolu Kültür'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

 

Bu kapsamda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

 

ÇOK SAYIDA AKADEMİSYEN GÖZALTINDA

 

Operasyonda Anadolu Kültür'ün Yönetim Kurulu Başkanvekili Yiğit Ekmekçi, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakan Altınay, Genel Koordinatör Asena Günal ve dernek danışmanları Çiğdem Mater ile Meltem Aslan ile Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turgut Tarhanlı'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

 

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 8 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 

Avukat Aslı Kazan, kişisel Twitter hesabında Turgut Tarhanlı için üç gün gözaltı kararı olduğunu bildirdi.

 

BETÜL TANBAY KİMDİR?

 

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay Avrupa Matematik Topluluğu'nun başkan yardımcısı ve Cahit Arf'ın kurucusu olduğu Türk Matematik Derneği'nin ilk kadın başkanı.

 

1982'de Strasbourg'daki Université Louis Pasteur'da Matematik bölümünden mezun olan Tanbay, 1984'te ABD'de Berkeley Üniversitesinde yüksek lisansını, 1989'da yine Berkeley'de doktorasını yaptı.

 

TURGUT TARHANLI KİMDİR?

 

1956 İstanbul doğan Prof. Dr. Turgut Tarhanlı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1981'de aynı fakültenin Devletler Umumi Hukuku (Uluslararası Hukuk) Kürsüsü'ne asistan olarak atandı. Lisansüstü çalışmalarını aynı fakültede ve New York University School of Law'da sürdürdü.

 

1990 yılında Kamu Hukuku alanında Hukuk Doktoru unvanını aldı. 1996 yılında Devletler Umumi Hukuku Doçenti unvanına layık bulundu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bu kadroya atandı.

 

1999-2000 öğretim yılından itibaren İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, aynı alanda öğretim üyeliğini sürdürüyor.

 

1996 yılından itibaren Radikal gazetesinde, Türkiye'nin dış ilişkileri ve dünya sorunları konularında makaleler yazdı.

 

2002 yılında profesör olan Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Hukuku dersleri veriyor ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi Başkanlığı yapıyor.

 

 

 

 

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik