Ana SayfaHaberlerGündem"Bahçeli adaleti savunuyorsa gelsin benimle yürüsün"

“Bahçeli adaleti savunuyorsa gelsin benimle yürüsün”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün 8. gününe Bolu'nun Gerede ilçesi yakınlarındaki Kazanlar köyü mevkisinden başladı.

 

Öncesinde kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

 

"Mahkemeler siyasi otoritenin emrine göre karar veriyorsa o ülkede rejim değişmiştir. Güvenpark'ta başlattığımız yürüyüşümüze adalet diye başladık, adalet diye sonlandıracağız. Ben kendi ülkemi seviyorum, hiçbir zaman başka ülkeden destek arayışına girmedim. Bu ülkenin insanlarıyla birlikte mücadele etmek, yürümek benim için onurdur.

 

Rabbimiz "adaletle hükmedin" diyor. Bu nedenle adalet soylu bir kavramdır. Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağolsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir. Benim için hiçbir sorun yok. Hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanya ile konuştum.

 

Açın Gülen rahatsız olduğu dönem kime teşekkür ettiği var orada. Genel Başkan olarak sadece benim adım yok. Ben adaleti savunuyorum, Bahçeli de adalet savunuyorsa gelsin benimle birlikte yürüsün. Hayır ben bu ülkede adalet istemiyorum diyorsa demeç vermeye devam etsin." 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı yürüyüşü eleştirmiş ve "Yürüyün yürümesine de, aman düşmeyin; yarı yolda üşenip geri dönmeyin. Soluğunuz yeterse Pensilvanya’ya kadar gidin, geri gelmeyin" ifadelerini kullanmıştı. 

- Advertisment -