Ana SayfaHaberlerGündem4 partiden saldırıya kınama

4 partiden saldırıya kınama

 

Atatürk Havalimanı’nda 36 kişinin öldüğü, 147 kişinin yaralandığı saldırı sonrası Meclis’teki dört partiden kınama mesajları geldi. AK Parti, CHP, MHP ve HDP, Meclis Genel Kurulu'nda açıklama yaptı. Grup başkanvekilleri yaptıkları açıklamalarda saldırıyı kınayarak birlik çağrısı yaptı.

 

Muş: İstikrar hedef alındı

 

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Saldırı Türkiye'nin istikrarını hedef alan bir saldırı. Türkiye'yi zayıf düşürmeye çalışan bir terör saldırısı. Türkiye güçlü bir devlettir hiçbir zaman teröre, teröriste teslim olmaz. Olmayacaktır. Terör ile mücadelemizi düşürmeyecek artıracaktır" dedi.

 

Gök: Gerçekten düşündürücü

 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Türkiye'nin kalbine, birliğine, bütünlüğüne yapılan bir saldırı. Saldırı kim yaparsa yapsın lanetliyoruz” dedi.

 

“Bu olay sıradan bir olay değil” diyen Gök, “Türkiye'nin en iyi korunan bir havalimanında böylesine bir saldırının gerçekleşmesi, terörün şehirlerin kalbine inmesi gerçekten düşündürücü. Çok ciddi dersler çıkartılması gereken sonuçları var” diye konuştu.

 

Gök, “Terörün gündemden çıkarılması için üzerimize düşen her türlü katkıyı yapacağımızı yeniliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Baluken: Vahim olan, dış istihbaratın olayı bilmesi

 

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken saldırıyı kınadı, “Vahim olan dış istihbarattan ve devletlerden terör olaylarının gelişeceği bilgileri bugün yazılıp çizilmişti” dedi.

 

Hükümetin konuya ilişkin bilgilendirme yapması gerektiğini söyleyen Baluken, “Cenazeler yerdeyken çok ağır siyasi değerlendirmeler yapmak ahlaki olmaz. Eleştiri haklarımızı saklı tutuyoruz. Bütün halklarımıza geçmiş olsun” dedi.

 

Akçay: Başkanlık söylemleri terk edilmeli

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye’nin topyekûn saldırı altında olduğunu söyledi, hükümeti bu hadiselere öncelik vermeye çağırdı.

 

Akçay, “Hükümetin, milletin gündeminde olmayan başkanlık vs. ‘bu yola baş koyduk’ söylemlerini terk etmesini bekliyorum. Cumhurbaşkanının, başbakanın, bakanlar kurulunun ve hepimizin baş koymamız gereken bir tek şey varsa Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı, milletin birliğidir. Terör hedeflerinin içten ve dıştan kaynaklanan bu hedefleri bertaraf etmek için" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -