Ana SayfaHaberlerDünyaŞam'a 'İsrail saldırısı'

Şam’a ‘İsrail saldırısı’

 

Suriye resmi haber ajansı Sana, Şam uluslararası havalimanına yakın bir bölgede gece saatlerinde yaşanan patlamanın İsrail'in hava saldırısı sonucu yaşandığını duyurdu. Saldırıda Hizbullah'a ait silah depolarının hedef alındığı öğrenildi.

 

Amerikalı yetkililerle buluşmak için ABD’de bulunan İsrail İstihbarat Bakanı İsrael, Katz İsrail Ordusu Radyosu’na yaptığı açıklamada, "Suriye’deki hadisenin, Tahran’ın Suriye üzerinden Hizbullah’a gelişmiş silah ulaştırmasını engellemek üzere kurulu olan İsrail’in politikasıyla tamamen uyuştuğunu teyit edebilirim. Doğal olarak bu konuda çok fazla detaya girmek istemiyorum" diye konuştu. Katz, bu sözlerle saldırıyı dolaylı olarak üstlenmiş oldu. 

 

İsrail'in vurduğu bölgede Hizbullah’a ait kamplar bulunuyor. Hizbullah yanlısı Al Manar televizyonu, patlamanın yakıt depoları ve diğer depolarda meydana geldiğini duyurmuştu. Patlamanın büyük bir ihtimalle İsrail tarafından düzenlenen bir hava saldırısı sonucunda gerçekleştiğini söyleyen Lübnan merkezli kanal, ilk belirleme göre, herhangi bir can kaybının olmadığını ve sadece maddi hasar olduğunu ifade etti.

 

Şam'da faaliyet gösteren iki üst düzey muhalif kaynak, kendi gözetleme merkezlerinden aldıkları bilgilere dayanarak 5 saldırının gerçekleştiğini ifade etti ve bu saldırıların İran yanlısı milislere ait bir silah deposunu hedef aldığını söyledi.

 

İsrail, Suriye’de savaşan Hizbullah’ın gelişmiş silah elde etmesini kırmızı çizgi olarak sayıyor. Tel Aviv’in Suriye’de düzenlediği saldırıların büyük bir kısmı Hizbullah’a yönelikti.

 

Hizbullah, 2013’ten bu yana rejimin yanında muhaliflere karşı savaşıyor.

 

Kaynak: Reuters ve Al Jazeera

- Advertisment -