Ana SayfaHaberlerDünyaKerkük'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Kerkük’te sokağa çıkma yasağı ilan edildi

 

Kerkük Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Afrasya Kamil, yaptığı yazılı açıklamada, kent merkezinde yerel saatle sabah 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Öte yandan, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi tarafından vekaleten valilik görevine atanan Rakan Cuburi ise düzenlediği basın toplantısında kentin güvenliğinden polis güçlerinin sorumlu olacağını belirtti.

Cuburi, asayişin sağlanması için devriye ekiplerin görev yapacağını söyledi.

 

Şehrin kontrolü Irak ordusunda

Irak ordusunun dün gece başlattığı Kerkük operasyonu devam ediyor. Irak özel harekat askerleri, Kerkük valilik binasına girdi. Kent merkezindeki valilik binası çatışma olmaksızın kontrol altına alındı. Başbakanı İbadi, Kerkük ve ele geçirilen diğer bölgelere Irak bayrağı çekilmesi talimatı verdi. Kerkük Kalesi'ne de Türkmen bayrağı asıldı.

 

Irak'ta merkezi yönetim ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında tırmanan gerilimin ardından Irak ordusu gece yarısı Kerkük'te askeri üs ve petrol kuyularını ele geçirmek için operasyon başlattı.

 

Iraklı güçler Kerkük havalimanı, Kuzey Petrol Şirketi, Keyvan askeri üssü, Kerkük Elektrik Dairesi ve doğalgaz yatakları gibi kritik noktalarda kontrolü ele geçirdi. Irak Petrol Bakanlığı, ordunun geri kalan petrol sahalarını kontrol altına almasının da an meselesi olduğunu duyurdu.

 

Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne bağlı peşmergelerin mevzileri terk edip çekilmesi peşmerge arasında kriz çıkarttı. Uluslararası haber ajansı AFP, Irak güçleri ile yaşanan çatışmalarda 10 peşmergenin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

 

- Advertisment -